Termometr do Grilla piekarnika, wędzarni, herbaty

Termometr do Grilla piekarnika, wędzarni, herbaty itp Termosonda Służy do mierzenia temperatury wewnątrz potraw oraz płynówObudowa ze stali nierdzewnej 19 zakres temperatury -20 / + 200 C   Temperatura w środku pieczonej potrawy powinna osiągnąć po okresie 2 minut  następujące parametry:• drób - 87°C • jagnięcina - 82°C • cielęcina - 77°C • wieprzowina - 74°C • wołowina średni podsmażona - 71°C • szynka - 71°C • szynka gotowana - 60°C • wołowina krwista - 63°C   PRZEZNACZENIE:- Kuchnie domowe, piekarniki- szynkowary- Kuchnie zbiorowego żywienia- Grille- herbaty Yerba Mate- potrawy płynne np. renomowane herbaty, kawy, wina, sosy itp- Wędzarnie i inneDługość sondy: 19Termometr posiada oznaczenia wymaganych temperatur dla różnych mięs!Aby dokonać pomiaru wystarczy wbić sondę w mięso i obserwować  temperaturę potrawy.Pomiaru możemy dokonać wewnątrz piekarnika, prawidłowa temperatura daje nam pewność że przygotowana potrawa będzie smaczna i idealnie upieczona.Termometr możemy wykorzystać nie tylko do pieczenia ale także do pomiaru temperatury potraw płynnych jak sosy zupy itp